مرگ یک عامل طبیعی به حساب میآید که عمر افراد را به پایان میرساند و هر انسانی میداند که در آخر مرگ به زندگی او خاتمه میدهد. اما اموال فرد پس از مرگ به وارثین او تعلق میگیرند که هر وارث با توجه به نسبتش با متوفی اموال او را به ارث میبرد. در ادامه قصد داریم در مورد طبقات و درجات ارث توضیحات مفیدی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : طبقات ارث
ارث چیست ؟
ارث حقی است که به وارثین فرد متوفی تعلق میگیرد. هرگاه فردی فوت میکند اگر اموالی از او به جای مانده باشد وارثین او مانند فرزندان، همسر، نوه، پدر و مادر و… میتوانند از اموال او استفاده کنند. به اموالی که وارثین پس از مرگ متوفی از آن استفاده میکنند ارث گفته میشود.
طبقات و درجات ارث
همانطور که میدانید همه وارثین نمیتوانند به اندازه هم از اموال متوفی ارث ببرند و ارث متعلق به آنها با توجه به نسبتی که با مورث دارند معین میشود. در ادامه طبقات و درجات مختلف ارث را برایتان شرح دادهایم.
طبقه اول وراث نسبی
قبل از تقسیم ارث ابتدا دارا بودن همسر یا عدم وجود او بررسی میشود و اولین کسی که به او ارث میرسد همسر متوفی میباشد. بعد از همسر تقسیم ارث میان طبقه اول انجام میشود. طبقه اول موراث در واقع همان کسانی هستند که از طریق ولادت با فرد متوفی نسبت خویشاوندی دارند. طبقه اول وراث به دو درجه زیر تقسیم میگردد:
درجه اول: فرزند، پدر و مادر.
درجه دوم: نوههای فرد متوفی، نوه نوه و الی آخر.
نکته: در صورت وجود اقوام درجه اول در طبقه اول طبق قانون دیگر به درجه دوم ارث نمیرسد اما اگر افراد درجه اول در قید حیات نباشند ارث میان اقوام درجه دوم تقسیم میشود. برای مثال اگر فرد متوفی دارای فرزند باشد هیچگاه به نوه و خواهر و برادرش ارث نمیرسد.
طبقه دوم وراث نسبی
طبقه دوم وراث نسبی نیز مانند طبقه اول به دو درجه زیر تقسیم میشوند:
درجه اول: پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر و برادر شخص متوفی.
درجه دوم: فرزندان خواهر و برادر فرد متوفی.
در طبقه دوم نیز اگر درجه اول وجود داشته باشند به درجه دوم ارث نمیسد.
طبقه سوم وراث | طبقات ارث
طبقه سوم وراث نیز مانند طبقه اول به دو درجه تقسیم میشود که اگر درجه اول وجود داشته باشد به درجه دوم ارث تعلق نمیگیرد.
درجه اول: دایی، عمو، عمه، خاله.
درجه دوم: فرزندان دایی، عمو، عمه، خاله.
نکته بسیار مهم: زوجه در درجه اول وراث قرار دارد و اولین نفری است که ارث میبرد اما اگر طبقات اول، دوم و سوم وجود نداشته باشند زن بهرحال سهم خود را خواهد برد یعنی یک هشتم یا یک چهارم.
میزان ارث تمامی طبقات وارثین با هم یکی است ؟
میران ارث تمامی وارثین با یکدیگر یکی نیست و با توجه به نبستی که با فرد متوفی دارند میتوانند از او ارث ببرند. برای مثال زن در صورت دارا بودن فرزند یک هشتم اموال همسر را به ارث میبرد و اگر فرزند نداشته باشد میتواند یک چهارم اموال را به عنوان ارث دریافت کند، پس با این حساب میتوان نتیجه گرفت که هر فرد با توجه به نسبتش با زن یا مرد متوفی از او ارث خواهد برد و میزان ارث تمام طبقات وارثین با یکدیگر به یک اندازه نیست.
سوالات متدوال
در صورت وجود درجه اول در هر طبقه از وراث به درجه دوم ارث میرسد ؟
خیر در صورتی که افراد درجه اول در قید حیات باشند به درجه دوم ارث نمیرسد.
خاله و دایی جزو کدام طبقه و درجه از وراث میباشند ؟
خاله و دایی جزو طبقه سوم و درجه اول میباشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طبقات ارث، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طبقات ارث پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : طبقات ارث
:: برچسبها:
طبقات ارث ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1